Onze tasjes

250117_2088019892826_5885773_n-300x225

Over de Amsterdamse boekhandel Schimmelpennink had ik in de krant gelezen en daarom ging ik er een boek kopen. Ik wist precies wat ik wilde hebben, ook al was ik de titel vergeten en kon ik even niet op de naam van de auteur komen. Dat legde ik uit aan de boekverkoper die met een pijp in zijn hand tevoorschijn kwam.

‘U weet wel zeker dat het om een boek gaat?’, vroeg hij. Hij lurkte aan zijn pijp en stelde me nog twee vragen voordat we wisten we wat ik zocht: In tijden van afnemend licht van Eugen Ruge.

‘Ja ja’, zei de boekverkoper. ‘Die oudjes doen het nog goed in Duitsland. Wilt u een plastic tasje?’ Maar ik had mijn handen al vol aan mijn paraplu en mijn paarse Hester van Eeghen tas. Nadat ik had afgerekend, vroeg hij het nog een keer. ‘Weet u zeker dat u geen plastic tasje wilt?’ Ik wist het zeker, In tijden van afnemend licht paste nog prima in Hester van Eeghen, samen met de HerfstBode die ik zomaar gratis meekreeg.

In de tram bladerde ik de HerfstBode door. Mijn oog viel op de rubriek ‘Onze tasjes’: In onze prestizieuze serie “Onze tasjes all over the world” een nieuwe selectie. Wegens plaatsgebrek zijn niet alle nieuw ontvangen foto’s opgenomen. Maar ze staan natuurlijk wel op onze website! Zoals u zich uit de vorige Bode kunt herinneren, wordt door een zwaarbeëdigde jury telkens een foto verkozen als extra bijzonder en beloond met een exemplaar van de verzamelde verhalen van Toon Tellegen, geïllustreerd, gesigneerd en beschikbaar gesteld door Mance Post!

Thuis vertelde ik aan G. dat ik een mooi plastic tasje was misgelopen en misschien ook wel de Verzamelde Verhalen van Toon Tellegen.
‘Had hij jouw boek wel in de kast staan?’, vroeg G. Dat is sinds een jaar of zo zijn criterium voor een goede boekhandel. Ik had geen idee. Maar op de website van boekhandel Schimmelpennink staat een link naar een prachtige site over een ander boek, het boek der boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *